Tankoplegger

Wilt u een tankoplegger op maat laten ontwikkelen? Voor een tankoplegger bent u bij Tankbouw Lijzen aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in alle denkbare soorten tankbouw, waaronder de nieuwbouw van (zwanenhals) opleggers.

Wilt u een tankoplegger op maat laten ontwikkelen? Voor een tankoplegger bent u bij Tankbouw Lijzen aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in tankbouw, waaronder de nieuwbouw van zwanenhals opleggers. Neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Wat is een tankoplegger?

Onze tankopleggers maken het vervoer van vloeistof over de weg mogelijk. Ze worden veelal gebruikt voor het transporteren van chemicaliën, brandstof of vloeibare levensmiddelen. Maar dat is niet alles. Tankbouw Lijzen ontwikkelt daarnaast ook zwanenhals opleggers voor het vervoer van bloed, mest of veevoer. Welke vloeistof u ook wilt vervoeren, wij ontwikkelen een bijpassende tankoplegger!

Soorten tankopleggers

Tankopleggers kunt u in vele soorten en maten laten ontwikkelen, afhankelijk van de te vervoeren inhoud en de gewenste capaciteit. Het meest bekend zal de brandstofwagen zijn, waarmee onder meer benzine en diesel naar tankstations getransporteerd wordt. Maar er zijn nog veel meer typen tankopleggers. Een kleine greep uit het aanbod:

 • Bulkauto’s
 • Hogedrukwagens
 • Kolkenzuigers
 • Melkwagens
 • Recyclingwagens
 • Vacuümtrucks

Bulkauto’s

De bulkauto is een vrachtwagen met tankoplegger waarmee in de regel bulkproducten als poeder en meel vervoerd wordt. Denk hierbij aan wei-, melk- en lactosepoeder, maar bijvoorbeeld ook aan suiker. Deze tankopleggers bestaan doorgaans uit aluminium.

Hogedrukwagens

Een hogedrukwagen wordt ingezet voor het reinigen van rioleringen. In het geval van een groot riool wordt deze ingezet in combinatie met een vacuümtruck. De tankoplegger van een hogedrukwagen bevat water, dat met grote kracht door de riolering gespoten kan worden. Hiermee kunnen bijvoorbeeld zand-, kalk- of betonresten verwijderd worden.

Kolkenzuigers

Kolkenzuigers worden ingezet voor het periodiek reinigen van putten in het trottoir, officieel straatkolken geheten. De tankoplegger van deze wagen dient dus als opvangreservoir voor het water dat uit de kolk gezogen wordt.

Melkwagens

Een melkwagen dient voor het vervoer van melk van de boer naar de melkfabriek. Gezien de kans op verzuring bij hoge temperaturen dient een melkwagen thermisch geïsoleerd te zijn. Daarnaast moet deze koelen, om de melk op de juiste temperatuur te houden.

Vacuümzuigers

Tenslotte heb je nog de vacuümzuigers. Deze worden vaak ingezet voor rioolreinigingsdoeleinden. Een vacuümtruck is een tankwagen met een pomp en een tankoplegger. De pomp is ontworpen om vloeistoffen, slib, slurries en dergelijke pneumatisch vanaf een (veelal ondergrondse) locatie op te zuigen. U kent ze wellicht als de veegwagen die bladeren van straat opzuigt.

Tankoplegger op maat

Bij elke vloeistof hoort een op maat gemaakte tankoplegger. Met één of meerdere compartimenten of bijvoorbeeld met een geijkte weeginstallatie. Daarbij is de materiaalkeuze en de verhouding tussen volume en gewicht ook van groot belang. Hoe de tankoplegger er uit komt te zien hangt dus onder andere af van wat u wilt vervoeren. Wij kunnen u hierover adviseren en uiteindelijk een bijpassende oplegger realiseren.

Wij leveren al sinds 1977 maatwerk op het gebied van tanks. Samen met u kijken wij naar de mogelijkheden, waarna we de tankoplegger ontwikkelen. Hierbij houden wij altijd rekening met de wet- en regelgeving. En wilt u extra zeker zijn dat uw tankoplegger aan alle eisen voldoet? Dan kunt u de tankoplegger ook door ons laten keuren!

Erkende kwaliteit

Bij Lijzen bent u altijd verzekerd van kwaliteit. Wij zijn namelijk één van de drie door de Rijksdienst voor Wegverkeer erkende tankbouwers binnen Nederland. Waar Lijzen in 1977 begon als tank- en constructiebedrijf, ligt de core-business nu enkel bij het bouwen (o.a. tankoplegger, tankaanhangwagen en tankcontainer), tankreparaties en keuren van tanks. Jarenlange ervaring en maatwerk hebben er voor gezorgd dat wij al diverse custom designed tanks hebben mogen opleveren voor verschillende opdrachtgevers.

Het doel van uw tankoplegger

Wij begeleiden onze klanten van het eerste idee tot de uiteindelijke oplevering, of het nu gaat om kleine of grote tankoplegger. Daarbij staat het doel centraal, want op basis hiervan maken wij bijvoorbeeld de keuze of we uw tankoplegger van staal, roestvrij staal of aluminium maken. Mede door de jarenlange ervaring is ons bedrijf een begrip in Overijssel en ver daarbuiten geworden. En dat is niet zo gek, want onze tankbouwers bouwen met grote zorg, creativiteit en deskundigheid een unieke tankoplegger op maat.

Ons doel is een tankoplegger te ontwikkelen die uw verwachtingen doet overtreffen. Onze werkplaats is ruim en modern, beschikt over uitstekende apparatuur. In onze werkplaats werken gediplomeerde monteurs met de modernste apparatuur. Met de vakkennis en gedrevenheid van de beste monteurs streven wij naar maximale tevredenheid voor uw onderneming. Hierdoor bent u verzekerd van een tankoplegger van A-kwaliteit.

Waarom een tankoplegger via Tankbouw Lijzen?

Naast dat wij één op de drie door de Rijksdienst voor Wegverkeer erkende tankbouwers binnen Nederland zijn, bieden wij nog meer voordelen. Wanneer wij uw tankoplegger mogen ontwikkelen, profiteert u van:

 • Lef en wil om een unieke tankoplegger te ontwikkelen
 • Jarenlange ervaring en vakkennis
 • Functionele en betrouwbare tankoplegger
 • Daadkrachtige aanpak
 • Zeker van gekende kwaliteit
 • Persoonlijke aandacht

Ontwikkeling volgens de ADR-voorschriften

Tankopleggers worden veelal gebruikt voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Vandaar dat er strikte regelgeving bestaat rondom het bouwen van deze tankopleggers. Als vooraanstaand tankbouwer onderschrijven wij de ADR, het Europees verdrag waarin dit geregeld is, dan ook volledig. Wat houdt dit precies in?

Wat is de ADR?

ADR staat voor Accord européen relatif au transport international de marchandises Dangereuses par Route is een VN-verdrag waarin eisen staan omschreven omtrent het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Het verdrag maakt deel uit van het Nederlandse reglement voor Vervoer over Land en Gevaarlijke Stoffen (VLG). Er wordt onder meer in beschreven hoe de constructie van tankopleggers eruit dient te zien.

Keuring tankopleggers

Naast de ontwikkeling en vervaardiging van tankopleggers, kunt u bij Tankbouw Lijzen in Kampen ook terecht voor de keuring van uw tankoplegger. Dit is periodiek verplicht, om de veiligheid te kunnen blijven garanderen. Wij keuren zowel door onszelf gebouwde tankopleggers als tankopleggers van andere fabrikanten. Dit geschiedt vanzelfsprekend volgens de hierboven benoemde ADR-richtlijnen. We vertellen u graag meer over het uitvoeren van tankkeuringen.

Meer informatie over het laten ontwikkelen van een tankoplegger?

Wilt u een zwanenhals tankoplegger laten ontwikkelen? Uw tank laten keuren? Of schade aan uw tank laten herstellen? Neem dan gerust contact met ons op, wij zijn u graag van dienst. Voor meer informatie kunt u ons bereiken door een e-mail te sturen naar info@lijzen.nl of te bellen naar 038 3317729. Onze medewerkers staan graag voor u klaar met betrekking tot reparaties, keuringen of vragen over een tankoplegger.